Ceylan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar İle Görüştü

PAYLAŞ

Safranbolu Eski Belediye Başkanı, 22-23. dönem Karabük Milletvekili AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanlığı sarayında bir araya geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Haber Portalında yer alan konu ile ilgili haber aynen şöyle;

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı aynı zamanda, 22.-23. Dönem Karabük milletvekilliği yapmış, eski kalkınma ve çevre şehircilik bakan yardımcılığı görevinde bulunmuş Mehmet Ceylan ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

Kabuldeki konuşmasına, Erzincan ziyaretinde yaptığı temaslardan bahsederek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erzincan temasları kapsamında, Türk Devletleri Teşkilatı öncülüğünde gerçekleşen Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu’nda, Türk dünyasının birlikte hareket etmesiyle gücümüze güç katılacağı mesajının verildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, son yıllarda Türk Devletleri Teşkilatı’nın daha da örgütlenebilmesi ve farklı konularda birlikte hareket edebilmesi için çeşitli toplantıların yapıldığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’ın, “21. yüzyıl, Türk yılı olacaktır” demesi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi gücü ve imkânlarıyla bütün Türk devletlerine yön verecek bir pozisyonda olduğunu vurguladı.

11 Kasım’da Semerkant’ta düzenlenecek tarihi zirvede, KKTC’nin de gözlemci üye olarak katılımının gerçekleşeceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar bunun, tanınma yolunda bir adım olduğunu ifade etti.

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Türkü’nün dünyadaki sesi olmuştur”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle Türk Devletleri Teşkilatı ve İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde de gayretlerimiz devam etmektedir. Bütün dünyaya, Kıbrıs’taki gerçeklerin ne olduğu açık ve net bir şekilde söylenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Türkü’nün dünyadaki sesi olmuştur. Yeni siyasetle birlikte, KKTC gerçeği daha da kökleşmiştir. Bize düşen görev, KKTC’yi güçlendirmektir. İki yılda çok şey başardık. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğini aldık, iki devletli siyaseti gündeme getirdik, Maraş açılımı ile KKTC turizmine ve ekonomik potansiyeline büyük bir artı getirdik” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile yolumuzun ve gönlümüzün bir olduğunu dile getirerek herkese teşekkür etti.”