Safranbolu Belediyesi İmar Değişikliğinde Sakınca Görmemiş

PAYLAŞ

Son günlerde Safranbolu’da yaşanan ve bayram öncesi tartışmaları sosyal medyaya yansıyan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca gerçekleştirilen imar değişikliği ile ilgili olarak Safranbolu Belediye’sinin bakanlığın görüş yazısına olumlu görüş sunduğu ortaya çıktı.

Memleket Partisi Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un soru önergesine cevap veren bakanlık Safranbolu Belediyesinin olumsuz görüş bildirmediğini, ayrıca Belediye Meclis Üyelerine Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezinde 28.01.2021 tarihinde bilgilendirme yapıldığını, sonrasında ise belediye ile ortak çalışıldığını açıkladı.

Aylardan bu yana süren ve idare mahkemesine taşınan süreçte işin içinde olmasına rağmen Safranbolu Belediyesi ve Başkan Elif Köse’nin açıklama yapmaması, “Başkanın yakın çevresinde son zamanlarda yer bulan kişilerin etkisi” ne bağlanıyor.

İmar tartışması ile CHP İl ve İlçe yönetimlerinde geçmişte görev alan, sonrasında Elif Köse’nin belediye başkanı seçilmesi ile Safranbolu Belediye’sinde bir süre görev yapan Av. Yaşar Koç’un sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalara da hem parti yönetimi hem belediye tarafından sessiz kalınması parti içerisindeki tartışmayı alevlendirmesi bekleniyor.