Sel Bölgeleri Afet Bölgesi İlan Edildi

PAYLAŞ

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sel felaketinde zarar gören yerlerin afet bölgesi ilan edileceğini duyurdu.

Erdoğan;”Son dönemlerde çok ciddi afetlerle, felaketlerle karşı karşıyayız. Rabbim yardımcımız olsun. Bakan arkadaşlarımız tüm kurum kuruluşlarımız tüm bu afetler karşısında gerek yangınlar, gerek sel afetleri karşısında yoğun bir çalışmayla kısa zamanda bunların üstesinden geldik geliyoruz. İşte bu son Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bartın, Düzce, Sakarya ki burada da 7 şehrimiz böyle bir sıkıntıyı yaşadılar, yaşıyorlar fakat bunların da inşallah üstesinden geldik geliyoruz ve yoğun bir şekilde kurumlarımız buradaki çalışmaları devam ettiriyor. İşte dün yine biliyorsunuz Artvin’de Kemalpaşa’da heyelan nedeniyle bir tırımız kayaların altında kaldı. Bir vatandaşımız orada rahmetli oldu 2 yaralımız var ve orada da yine ilgili kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Keçiören’deki olay yine ayrı bir afet.

Bu afetleri sıfırlamak bunlar olmaz demek mümkün değil. Dünyanın her yerinde olduğu gibi aynı şekilde bizde de bu oluyor. Son yangın afetinde tüm itfaiye ekiplerimiz kurum kuruluşlarımız 4,5 günde bu afeti hamdolsun söndürdüler üstesinden geldiler. Soğutma çalışmalarını yaptılar fakat 5 bin 500 hektarlık alanı maalesef bu afette kaybettik. Şimdi oraları yeşillendireceğiz ve bu suretle eskiye dönüştürelim diyoruz.

Selden zarar gören bölgeleri de özellikle genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettik. Devletin yapması gereken destekler yardımlar neyse bunları süratle yapacağız.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.