Polis Olayların Yüzde 99.2 sini Aydınalttı

PAYLAŞ

Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ’dan 2021 yılı çalışmaları hakkında brifing aldı.

İl Emniyet Müdürlüğüne giden  Vali Fuat Gürel ziyaret defterini imzalayarak İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ile Makamında bir süre görüştü. 

İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıya geçen Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ’dan brifing aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğünce ilimizde güvenliği sağlamak amacıyla görev yapıldığını, 2021 yılında şahsa karşı işlenen suçlarda 2020 yılına göre %18,9 artış meydana geldiğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Tuğ, Mal Varlığına Karşı işlenen suçlarda 2020 yılına göre 2021 yılında %10,4 artış sağlandığını, Millete ve Devlete Karşı işlenen suçlarda ise 2020 yılına göre 2021’de %32,1 düşüş sağlandığını ve olayların %99.2’ sinin aydınlatıldığını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinde Şube Müdürlüğü olarak kuruluşu yapılan ve illerde Asayiş Şube Müdürlükleri bünyesinde Büro Amirliği olarak kurulması planlanan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma (HAYDİ) Büro Amirliğinin kurularak faaliyete geçtiğini ifade eden İl emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, çevreye verilen zarar ile birlikte hayvanlara yönelik eziyet ve kötü muamelenin önlenmesi noktasında görevlendirilen personellerin pandemi döneminde ve gerekse yoğun kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yiyecek ve su dağıtımı yaptığını belirtti. HAYDİ uygulaması ve 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden 2020 yılında 17 ihbar yapıldığını ihbarların süratle değerlendirildiğini 2021 yılı içerisinde bugüne kadar toplam 116 ihbar yapıldığını “Tehlike Arz Eden Yasaklı Irk Köpek Besleme ve Hayvana Eziyet suçlarından 6 kişiye toplam 35 Bin 802 TL idari yaptırım uygulandığını söyledi.

İlimiz giriş ve çıkışında bulunan uygulama noktalarında ve il merkezimizde ekiplerimizce ifa edilen denetimler hakkında bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ; 2021 yılında 51 Bin 2 araç ve 165 Bin 112 şahsın kontrollerinin yapıldığını, bu kontroller esnasında aranan 243 şahsın yakalandığını kaydetti.


İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Şube Müdürlüğünce ilimizde trafik güvenliğini sağlamak, kaza sayılarını, trafik kazalarından kaynaklı yaralanma ve ölüm sayılarını azaltmak amacıyla; 2020 yılında ekiplerce 148 Bin 342 araç kontrol edilmiştir.

2021 yılı içerisinde ilimizde 1 ölümlü kaza yaşandığını, 108 Yaralamalı ve 159 Maddi Hasarlı olmak üzere toplam 268 Trafik Kazası meydana geldiğini söyleyen Tuğ, bu kazalarda 268 vatandaşımızın yaralandığını, 2020 yılı ile 2021 yılı kıyaslandığında 2020 yılına göre ölümlü kazalarda %67’lik bir azalış olduğunu kaydetti.

İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Tescil Şube Müdürlüğü Ekip faaliyetleri açısından 2021 yılında 51 Bin 755 aracın kontrollerinin yapıldığını, trafik kuralları İle ilgili bilgiler verildiğini  ifade etti.

İl Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünce çalışan, emekli, tüm teşkilat personellerimizin moral ve motivasyonunu artırıcı, polis halk ilişkilerini güçlendirici faaliyetler gerçekleştirdiğini, personel ve çocuklarına sinema etkinliği, ihtiyaç sahibi çocukların belirlenerek kıyafet dağıtımı, bilgilendirme faaliyetleri (Soba Zehirlenmesi, Telefon Dolandırıcılığı, Sahte Para, KADES, UYUMA) yapılmıştır. İlimizde görevlilerimizce 15 Bin 548 Kadına KADES Uygulaması hakkında bilgilendirme yapılmış, 6 Bin 33 kadının uygulamayı cep telefonlarına indirmesi sağlanmıştır.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 2021 yılında 32 etkinlik gerçekleştirildiğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Bin 830 anne ve anne adayı olmak üzere 2 Bin 540 vatandaşımıza gerekli bilgilendirilmelerin yapıldığını, Narko Rehber Gençlik Modülü çerçevesince 8 faaliyet gerçekleştirildiğini ve 18 yaş üzeri 134 gencin bilgilendirilmesinin sağlandığını, ayrıca Bin 730 vatandaşımızın UYUMA aplikasyonunu cep telefonlarına indirildiğini kaydetti.
 
Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından; Kurum, İş yeri, Okul ve Kreş Ziyaretleri, Hastane ve Huzurevi ziyaretleri, Şehit ailesi ziyaretleri, başta pandemi döneminde evlerinden çıkamayan çocuklarımızın doğum günleri olmak üzere anlam ve önemi olan özel günlerin kutlanması (Anneler Günü, Babalar Günü, Kadınlar Günü, Dünya Çocuk Günü, Dünya Engelliler Günü vb.), Ağaç dikimi ve vatandaş memnuniyet anketi faaliyetleri düzenlenmiştir.”dedi.

İlimizde bu hizmetleri gerçekleştiren başta İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ olmak üzere Müdür Yardımcılarına, Şube Müdürlerine ve Emniyet Teşkilatımızın tüm kademelerindeki personeline teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dileyen Vali Gürel, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, ilimizde huzur ve güven ortamı tesis etmek için gece-gündüz, yaz-kış demeden mesai mefhumu gözetmeksizin özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Görevlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.