Güleç(!) Yüzleri Mobbing ile Ekmekten Etti

PAYLAŞ

Güleçlerin Sendika Oyunu Patladı

Geçtiğimiz haftalar içerisinde yayınladıkları basın bülteni ile işçilerine yüksek ücret verdiğini söyleyen, sonra da Çelik İş Sendikasının örgütlendiği Çağ Çelik’te işveren oyunu patladı.

Aileyi ve çalışma şartlarını iyi bilenlerin “Karaman’ın Koyunu” olarak niteledikleri tiyatro sahnesi Öz Çelik İş Sendikasını eylem kararı ile ortaya çıktı.

Güleç ailesinin sendikalı olan bazı işçileri mobbing uygulayarak işten attıkları sendikanın basın bülteni ile ortaya çıktı.

Çelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’ın in Çağ Çelik’te yaşananlar ve eylem kararı ile ilgili basın açıklaması aynen şöyle;

“Çağçelik Demir Çelik Şirketinde kısa bir süre önce başlattığımız örgütlenme sürecinde yeterli çoğunluğu sağlayarak Çalışma Bakanlığına başvurumuzu yaptık ve yetki tespit belgemizi aldık.. Örgütlenme sürecimizde sendikamıza üye oldukları için farklı gerekçeler gösterilerek 27 işçi arkadaşımızı işten çıkaran Çağçelik Yönetimi 22 işçi arkadaşımızı geri almış ama tüm iyi niyetlerimize ve uzlaşı çağrımıza rağmen 5 arkadaşımızı işe almamakta ısrar etmektedir. Üyemiz olan Çağçelik emekçilerinin anayasal hakkı olan sendikalı olma hakkına mobbing yaparak müdahale etmeye devam ederler ve pazartesi gününe kadar bu 5 arkadaşımız işe alınmaz ise pazartesi günü saat 16:30 da çağçelik fabrikası önünde eylemlerimize başlayacağız ve her geçen gün eylemlerimizi artırarak devam edeceğiz..Bu haklı ve onurlu mücadelemizde Hak iş konfederasyonumuza bağlı tüm sendikalarımız Kardemir, Karçel, Kardökmak, Mescier, Yolbulan ve Karabük emekçileri ile birlikte emeği ile geçinmenin onurlu mücadelesini veren çağçelik işçisinin yanında olacağız..

Yaşasın Haklı Mücadelemiz Yaşasın İşçilerin Birliği Yaşasın Hak İş Yaşasın Özçelik İş”