Özdağ “103 Amiral Davası Zorlamadır.”

PAYLAŞ

ZAFER Partisi Genel Başkan Prof. Dr. Ümit Özdağ 103 amiral için açılan davanın hukuktan yoksun bir zorlama olduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Özdağ açıklamasında;

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen ve kamuoyunda 103 Amiral iddianamesi olarak bilinen belge, Zafer Partili Hukukçular tarafından titizlikle incelenmiştir. AKP’nin yargıyı siyasallaştırma gayretlerinin veciz bir örneği olarak tarihe şimdiden geçen ve hukuki bir doku taşımadığı açıklıkla görülebilen iddianamenin ve beraberinde gelecek olan yargılamanın da AKP yi tarihin çöplüğüne atılmaktan kurtaramayacağını herkes görmelidir. Bu tip baskıcı saray rejimini, yargısal hokkabazlıklarla koruma ve kollama hareketleri beyhude çabalardır. Türk Milleti ve Türk demokrasisi bu geri kalmışlığı ve zihniyet bozukluğunu hak etmemektedir.

Ekonomik, politik ve tarihi olarak çökmüş ve tükenmiş bir partinin, yargıyı manivela aracı olarak kullanması ise kabul edilebilir bir durum değildir. Yargı AKP’nin zor durumlarda imdadına yetişecek bir kurtarıcı da değildir. Yargının bir kısmının yozlaşarak siyasallaşması ise, üzerinde ciddiyetle düşünülmesi ve tedbir alınması gereken bir konudur.

Bu vesileyle emekli olmuş 103 amiralimizin, sade bir vatandaş olarak, uzmanlıkları olan bir alanda Türk Milletini bilgilendirmek amacıyla yapıldığı görülen, içinde hükümete en ufak bir eleştiri dahi taşımayan demokratik bir açıklamadan, senaryolar üreterek bir korku imparatorluğu havası yaratılması trajikomiktir. Bu durum, sadece AKP ve AKP yargısının içinde bulunduğu ruh halinin tespiti bakımından önem arz etmektedir. 

Bu ülkenin yurttaşı olan emekli amirallerimizin, düşünce hürriyetlerini demokratik bir şekilde kullanmaları sonrasında yaşananlar, ancak geri kalmış ülkelerde görülebilecek manzaralardır. Bu nedenle, geçmişinde ERGENEKON VE BALYOZ davası gibi siyasi ve operasyonel yargılamalar bulunan AKP’nin, bugünkü yargımızı da, 103 Amiral dosyası ile bir kez daha siyasallaştırmasını şiddetle kınıyoruz ve yargı mensuplarını AKP nin adına değil, Türk Milleti adına karar vermeye davet ediyoruz.” Dedi.