Vali Gürel’den 10 Kasım Mesajı

PAYLAŞ

Vali Fuat Gürel 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeni ile mesaj yayınladı.

Vali Gürel’in 10 Kasım mesajı aynen şöyle;

“Tarihi boyunca bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermemiş Aziz Milletimizin yazmış olduğu İstiklâl destanının eşsiz komutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83. yılında milletçe saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Hayatını milletine adamış ve ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkarma hedefi ile bizlere ilelebet ufuk olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Millî hedef belli olmuştur. Ona ulaşacak yolları bulmak zor değildir. Önemli olan, çetin olan o yollar üzerinde çalışmaktır. Denebilir ki hiçbir şeye muhtaç değiliz. Yalnız tek bir şeye çok ihtiyacımız var: Çalışkan olmak” sözleriyle Aziz Milletimize gösterdiği hedefin reçetesini de tariflemiştir.

Bu düstur ile bugün Atalarımızdan aldığımız en büyük miras olan Vatan, Bayrak ve Mukaddesatımız uğruna birlik, beraberlik ve dirlik içinde Aziz Milletimizin kahraman evlatlarının şanlı tarihimizden aldıkları güç ve ilham ile sanatta, sporda bilimde, teknolojide, üretimde O’nun “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak her daim yeni destanlar yazdığına şahit olmanın gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu vesileyle “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesi ile tüm dünyada insanlık değerleri ve barışın hakim olması erdemi ile yükselişini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile İstiklâl Mücadelemizin Asil kahramanlarını, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizin aziz emanetleri nezdinde tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”