Kardemir’e Yeni Genel Müdür

PAYLAŞ

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan, bir süredir vekaleten yürütülen genel müdürlük görevine Necdet Utkanlar’ın getirildiğini söyledi.

Yolbulan, demir çelik sektöründe yıllardır üst düzey görevlerde bulunan deneyimli ve donanımlı Utkanlar’ın başarılı olacağına inandıklarını ifade etti.

Utkanlar’a başarılar dileyen Yolbulan, Türkiye’nin ilk ağır sanayisi KARDEMİR’in kendisini yenileyerek ülkeye yerli ve milli alanda katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.Asil Çelik, Kroman ve Diler’de halen daha Yönetim Kurulu üyeliği,  koordinatörlük gibi önemli görevlerde bulunan Necdet Utkanlar’ın  önümüzdeki günlerde Karabük’e gelerek, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü  olarak göreve başlayacak.

Necdet Utkanlar, Kimdir:

-01.01.1952 Bursa doğumludur.

-Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümünden 22 Ocak 1976’da 
mezun oldu, aynı bölümde 28 Ağustos 1978’de yüksek lisans çalışmasını tamamladı.

-1976 Haziran – 1978 Aralık tarihler arasında, Sivas Demir Çelik Projesinde Proje Mühendisi olarak görev yaptı. Aynı dönemde, “Türkiye Demir Çelik Master Planı” üzerine yapılan çalışmalarda görev aldı.

-Aralık 1978-Haziran 1980 yılları arasında askerlik hizmetini, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Tersanesinde mühendis olarak yaptı.

-Haziran 1980’de Asil Çelik’te Spesifikasyon Mühendisi olarak görev başı yaptı ve sırasıyla;
Kalite Kontrol Şefi, Kalite Güvence Müdürü, Kalite ve Metalurji Grup Müdürü olarak çalıştı.

-Eylül 1997’de Asil Çelik’ten emekli olarak ayrılıp, Bureau Veritas Bursa Ofisi’ni kurdu ve geliştirdi; bu kapsamda, kalite yönetim sistemleri üzerinde eğitmen ve denetçi olarak çalışmasının yanı sıra, yönetim danışmalığı, “Demir-Çelik Sanayi” ve “Otomotiv Sanayi” sektör sorumluluğu görevi ile birlikte, uluslararası ticarette gözetmen ve denetçi olarak görev yaptı.

-Kasım 2000’de özelleştirmeyi müteakiben, davet üzerine Asil Çelik’e geri döndü ve “Genel Müdür” olarak Temmuz 2005’e kadar görevine devam etti. Bu tarihte, Temmuz 2005’de yapılan şirket genel kurulunun ardından, tekrar davet üzerine, genel müdürlük görevinden ayrılarak, Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi olarak yeni bir görev aldı ve aynı zamanda bir dönem Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürdü. Mayıs 2013 tarihinde Diler Holding’deki tüm görevlerinden istifa edip ayrılır iken, bu görevinden de doğal olarak istifa ederek ayrıldı.

-Eylül 2009 tarihinden itibaren Diler Holding Demir-Çelik Fabrikaları Yatırımlar ve Metalurji Faaliyetleri Koordinatörlüğü görevini üstlendi ve Diler Filmaşin Haddesinin vasıflı özel çelik haddelemesi çalışmalarını başlattı. Mayıs 2013 tarihinde Diler Holding’deki tüm görevlerinden istifa edip ayrılır iken, bu görevinden de doğal olarak istifa ederek ayrıldı.

-Beş çelik üretim kuruluşunun bir araya gelerek Nisan 2007’de oluşturduğu, “çelikhane baca tozlarından çinko geri kazanımı ve sünger demir elde edilmesi” üzerinde çalışacak olan MarZinc Geri Kazanım A.Ş. projesinde, kuruluş aşamasından itibaren yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmaya başladı.

-Haziran 2013 tarihinde davet üzerine, Kroman Çelik A.Ş.’de Yatırım, Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak göreve başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Marzinc Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevine devam ediyor.