Tıp Fakültesi Öğrencileri Önlük Giydi

PAYLAŞ

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesine kayıt yaptıran öğrenciler  için ” 2022-2023 Akademik Açılış ve Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen beyaz önlük giyme törenine, Karabük Üniversitesi Rektörü Rektör Yardımcıları, KBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Melih Sunay, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nihat Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Önlük giyme töreninde konuşan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Doç. Dr. Nihat Yılmaz “Sevgili Öğrenciler, bugün öğrencileri yarının hocaları, doktorları olacaksınız. Bu vatana hizmet edecek ailenizin gururla anacağı yarının doktorları olarak hizmet edeceksiniz. hepinize başarılar dilerim.” dedi.

KBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Melih Sunay ise yaptığı konuşmada öğrencilere “Sevgili hekim adayı değerli öğrenciler; bugün önlüklerinizi giyerek yeni bir hayata başlayacaksınız. Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet etmenin bir sembolüdür. Bu kutsal mesleğin ahlaki ve etik değerlerine hepimiz sahip çıkacağız. Fakültenizde bu mesleğin zorluklarını ve güzelliklerini bizlerle birlikte yaşayacak ve deneyim kazanacaksınız. Bu arada sorgulama ve araştırma alışkanlığı kazanmanızı da tavsiye ederim. Bir diğer tavsiyem de üniversiteli olmanın ve kampüsünüzün tadını çıkartmanızdır.” Şeklinde hitap etti.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesine birincilikle giren geçen yıl ve bu yılki öğrenciler İrem Eren ve Onurhan Köklü’ye beyaz önlüklerini KBÜ Rektörü giydirdi.