Karabük’te 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

PAYLAŞ

Karabük Kent meydanın da düzenlenen mitinge Özçelik-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Adayı Recep Akyel, Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik-iş Sendikası Karabük Şube Başkanı Sayın Kenan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu, Hak-iş konfederasyona bağlı Sendikaların İl Başkanları ve İl temsilcileri katıldı.

Miting te konuşma yapan Özçelik-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Adayı Recep Akyel, 1 Mayıs kutlamalarının Karabük’teki gibi, şenlik havasında, olaysız, kavgasız ve gerilimsiz geçmesini dileyerek şunları söyledi:

“1 mayıs işçi bayramı vesilesi ile taleplerimiz, isteklerimiz, arzularımız var. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz, ücretlerin üzerindeki vergi yükünün azaltılmasını istiyoruz, asgari ücretin tekrar güncellenmesini istiyoruz, EYT’li arkadaşların sorunlarına, problemlerine çözüm bulunmasını istiyoruz. Yüksek enflasyona karşı ücretlerin korunmasını , kayıtdışı istidamın bitirilmesini istiyoruz, Dünyada savaşın yerine barışın olmasını istiyoruz, kadın şiddetinin son bulmasını istiyoruz. Bahsettiğim tüm bu sorunların çözümünün daha çok çalışmak toplumsal uzlaşı ve birbirimizle güvenle çözüleceğini biliyoruz.

1 mayıs emek ve dayanışma gününde geleceğe ait umudumuzu canlı tutuyoruz. Milletimize ve ülkemize olan sevgimizi hiç durmadan büyütüyoruz. Emeğin, alın terinin türküsünü hep beraber söyleyeceğiz. Emeğin bayrağını birlikte yükselteceğiz. Özçelik iş sendikasını, Hak-İş’i birlik te büyüteceğiz. Umudumuz var, inancımız, hakka imanımız var. 1 mayıs emek ve alın teri bayramımız kutlu olsun, 1 mayıs emek ve dayanışma bayramımız kutlu olsun. adalet ve özgürlük var olsun. Yaşasın 1 mayıs, yaşasın işçilerin birliği ve kardeşliği. yaşasın emek ve alın teri mücadelemiz, yaşasın HAK-İŞ…Bu vesile ile ramazan bayramınızı kutluyor ailenizle birlikte hayırlı bayramlar diliyorum’’ dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz şunları ifade etti;

HAK-İŞ teşkilatı olarak geleceğimiz ve emeğimiz için umutluyuz. Sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara ‘Örgütlü ol, Sendikalı ol, HAK-İŞ’li ol’ diyoruz. HAK-İŞ olarak yapacak daha çok işimiz olduğunu biliyor ve emekçilerimizle omuz omuza, mücadele etmeye, güçlenmeye ve büyümeye devam ediyoruz. Güzel günler yakın, yine tüm heyecanımızla meydanlarda buluşacağız. yaşasın alın teri döken yiğit emekçiler yaşasın uluslararası sendikal dayanışmayaşasın 1 mayıs, yaşasın hak-iş,1 mayıs uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü Türkiye’de ve dünyada tüm emekçilere kutlu olsun. yeniden meydanlarda buluşmak dileğiyle, ramazan bayramınızı tebrik ediyorum’’dedi .Miting Başkan Yılmaz ve hak-iş Konfederasyonuna bağlı Sendikaların İl Başkanları ve İl temsilcilerinin talep ve önerilerini içeren 1 Mayıs bildirisinin okuması ile son buldu.