Vali Gürel’den Çanakkale Zaferi Mesajı

PAYLAŞ

Vali Fuat Gürel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü nedeni ile mesaj yayınladı.

Vali Gürelin mesajı aynen şöyle;

“Bugün Milletçe birlik ve beraberlik içinde Şanlı tarihimiz boyunca her şeyden üstün bildiğimiz İstiklal ve İstikbal mücadelemizin en önemli kilometre taşlarından biri olan ve dünya tarihinde bağımsızlık ve hürriyet mücadelelerinin simgesi haline gelmiş kahramanlık abidesi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünü idrak etmenin heyecanı içindeyiz.

18 Mart 1915 tarihinde Aziz Milletimizin “Çanakkale geçilmez” nidalarıyla yazdığı bu destan, masa başında dünya tarihini planlayan güçlerin süfli emellerini sonuçsuz bırakmış olup, milli mücadelemizin de meşalesini yakmıştır. Çanakkale’de ölümü öldüren kahramanlarımızın Malazgirt’ten aldığı ilham ecdadımıza dün Dumlupınar’da güç ve siper olduğu gibi işte 15 Temmuz gecesi de hiç eksilmediğinin ve ilelebet var olacağının en büyük göstergesi olmuştur.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer, Türk vatan ve milletinin mukadderatını çizmiştir” sözleriyle bizleri zafere götüren bu ruhu bir kez daha en veciz bir şekilde tasvir etmiştir.

Bu ruh ve inançla bugün evlatlarımızın her sahada gösterdikleri azim, sebat ve başarı bizler için büyük onur ve gurur vesilesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu toprakları bizlere Vatan kılan canından Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizin aziz emanetlerini sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

“Vatan Size Minnettardır.” Ruhları Şad Olsun.”