Vali Fuat Gürel Yarıyıl Tatili Mesajı Yayınladı

PAYLAŞ

Vali Fuat Gürel yarı yıl tatili nedeni ile mesaj yayınladı.

Vali Gürel’in mesajı şöyle;

“Sevgili Öğrenciler, Değerli Öğretmenlerimiz ve Kıymetli Velilerimiz,

Bugün itibariyle 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemini tamamlamış bulunuyoruz.  Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin karne heyecanını yaşadığı bu güne, kararlı ve yoğun bir şekilde beş ay boyunca yürüttüğümüz yüz yüze eğitim faaliyetlerimizin sonucunda ulaştık. Bu süreçte her türlü gayret, fedakarlık ve özveriyi ortaya koyan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi yürekten kutluyorum.

Öğrenci karneleri, öğrencilerin okul başarıları hakkında velileri bilgilendirmenin bir yolu olmaktan  çok da fazla bir önem taşımaktadır. Karne, bir dönem boyunca öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerindeki performanslarını, güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini ortaya koyarak öğrenci, öğretmen ve velilere yeni bir yol çizmek için fırsatlar sunmaktadır. Önemli olan karnede yer alan bilgilerin bir adım ötesini görebilmek ve geleceğimizi ihtiyaçlarımıza göre planlayabilmektir.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Geride bıraktığımız dönemde Bakanlığımızca yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projemiz kapsamında tüm okullarımızı kütüphanelerine kavuşturduk. Dileğim, tatilin olmazsa olmazı olan dinlenmek ve eğlenmenin yanında okullarımızda başladığımız okuma seferberliğimizi devam ettirmeniz ve kış mevsiminin en renkli günlerini kitaplarınızla birlikte kaliteli zaman geçirerek değerlendirmenizdir. Hayat boyu ve kesintisiz bir süreç olan öğrenmenin keyfine kitaplarınız yanında aileniz ve arkadaşlarınızla yapacağınız sosyal faaliyetleriniz vasıtasıyla ulaşmanızı temenni ediyorum.

Kıymetli Velilerimiz,

Çocuklarımızın heyecanına ortak olduğunuz bu günde sizlerden isteğim, kendisini anlamlandırmaya çalışan ve ne kadar değerli olduğu hakkında birikimler yapan çocuklarımızı övgüye değer davranışlarında takdir etmeniz ve eksiklikleri karşısında üstesinden gelebileceklerine dair onları cesaretlendirmenizdir. Öğrencilerimize  sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif ilgi ve yeteneklerini keşfedecekleri fırsatlar sunmaya çalışınız. Bu sayede millî ve manevî değerlere sahip çıkan, düşünen, üreten, sorumluluk sahibi, bilim ve teknolojiyi kullanma becerisi yüksek bireyler yetiştirme yolunda kapıyı aralamış olacaksınız. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER’in de vurguladığı gibi okul sürecince yeterince yorulan öğrencilerimize ödev yapma ve ders çalışma konusunda ısrarcı olmayınız. Tatili, çocuklarımıza enerjilerini toplamak için fırsat verdiğiniz ve birlikte güçlü bağlar kurduğunuz bir dönem olarak değerlendirmenizi öneriyorum.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Başarılı bir yüz yüze eğitim sürecini geride bıraktığımız bu günde salgın tedbirlerine azami ölçüde riayet ederek eğitim öğretim ortamlarını öğrencilerimizin üstün yararını gözeterek kurgulamaktaki başarınız ve öğrencilerimizin hayatını şekillendirirken göstermiş olduğunuz fedakarlık adına hepinizi tebrik ediyorum. İlimizde çok sayıda öğretmenimiz ortak oldukları ve yürüttükleri projelerle hem mesleki gelişimlerine hem de öğrencilerimizin yeni ufuklara yelken açmasına katkı sağlamaktalar. Bu tür çalışmalarınıza önümüzdeki dönemlerde de hız kesmeden devam ediniz. Öğrencilerimiz için son derece kıymetli olan karne görüşlerindeki temennilerinizi gerçekleştirmenin en büyük motivasyon kaynağınız olacağına yürekten inanıyorum.

İlimizde yoğun kar yağışıyla karşıladığımız yarıyıl tatilini tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde geçirmesini diliyorum.”