Kent Meydanı Millet Bahçesi Oluyor

PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar 11,5 milyar liralık yatırım yaptıkları Karabük’te yaklaşık 70 bin metrekarelik kent meydanı alanının millet bahçesine çevrileceği müjdesini verdi. Kurum, projenin 2023 yılında tamamlanacağını ifade etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentteki yatırımları incelemek ve yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapmak üzere Karabük’e geldi. Karabük Valiliğini ziyaret eden Bakan Kurum burada kentteki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Karabük’e bugüne kadar verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bakan Kurum açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Hamdolsun Karabük’e bugüne kadar verdiğimiz tüm sözleri tutmanın mutluluğu, gururu içerisinde bu ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Bundan önceki ziyaretimizde de şehrimize, ilçelerimize çok önemli projelerin yapılması talimatını vermiştik. Gerek konutlarımız gerek parklarımız, bahçelerimiz, alt yapı tesislerimizin birçoğu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş oldu. Bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Karabük’e tam 11,5 milyar liralık yatırım yaptık. Bu yatırımın da yaklaşık 3 milyar lirası Çevre ve şehircilik alanındaki yatırımlar. Bu yatırımlarla birlikte vatandaşımızın gerek sosyal konut ihtiyacı gerek iş alanlarının arttırılması gerek vatandaşımıza milletimize daha iyi hizmet verecek alt yapı yatırımlarının yapılması gibi birçok adımları attık ve atmaya devam ediyoruz.”

“TOKİ Başkanlığımız eliyle 5 bin 800 konutumuzu yaptık”
Kentsel dönüşüm anlamında riskli yapıların yıkımını gerçekleştirdiklerini ve yapılan konutları sahiplerine teslim ettiklerini aktaran Bakan Kurum, şöyle devam etti:
Karabük kentsel dönüşüm anlamında bizim önceliğimiz. Bu çerçevede ilimizde ne kadar riskli yapı varsa bu riskli yapıların dönüşümü anlamında da belediyemizle birlikte ortak proje yürütüyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar Karabük genelinde birçok projeyi yerinde gerçekleştirdik. Gerek kentsel dönüşüm gerek sosyal konut anlamında da projelerimizi yapmaya devam ediyoruz. Toplu Konut Dairesi Başkanlığımız eliyle 5 bin 800 alt gelir ve orta gelir yine emeklilerimize yönelik konutlarımızı yaptık. Vatandaşlarımıza teslim ettik. Yine Roman vatandaşlarımız için 194 konutu ve sosyal donatıların da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Geldiğimizde 2019’daki ziyaretimizde 50 bin 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında yeni konutların da yapılacağı sözünü vermiştik. 100 bin sosyal konut kapsamında Belen Mahallemizde 1144 konutu tamamladık. Vatandaşlarımıza teslim etti. Yine 50 bin sosyal konut projesi kapsamında da 314 konut şehrimize kazandırıyoruz. Bu konutlarımızın 96’sı Eflani ilçemizde tamamlayarak hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. Diğer projelerimiz de Yenice ilçemizde ve İsmet Paşa Mahallesi’nde ikinci etapta 218 konutumuzun da yapımına devam ediliyor. En kısa sürede vatandaşlarımıza bu konutlarımızı teslim ediyor olacağız. İl genelinde bin 25 bağımsız bölümü riskli olarak belirledik. Neredeyse tamamının yıkımını gerçekleştirdik. Bu anlamda da gerek vatandaşlarımıza kira yardımı, taşınma yardımı, kamulaştırma yardımı gibi birçok desteği de verdik ve vermeye de devam ediyoruz.”