Sencer Hoca’yı Kaybettik

PAYLAŞ

Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleesi konusunda Karabük işçisi ve halkı ile birlikte n özelleştirilmesinin önlenmri eski Genel Müdürü Prof. Dr. Celalettin Sencer İmer tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Hastahanesinde hayatını kaybetti.

1989 yılında Demir Çelik Fabrikalarında yaşanan grev esnasında genel Müdür olan Prof. Dr. İmer hem bu aşamada hemde Demir Çelik Fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda ciddi çalışmalar gerçekleştirmişti.

Prof. Dr. İmer 8 Ocak 2022 Cumartesi günü Ankara’da Kocatepe Camisinde kılınacak öğle namazını müteakip ebedi istirahatgahına uğurlanacak.

Prof. Dr. Sencer İMER;

1942 yılında ankara da doğdu. ilk ve orta tahsilini ankara da tamamladı. 1960 da devlet burslusu olarak Almanya ya gönderildi. Berlin Teknik Üniversitesi’nden 1968 yılında metalurji yüksek mühendisi olarak mezun oldu. 1973 de Berlin teknik üniversitesi’nde metalurji alanında doktorasını verdi. 1973-1982 yılları arasında berlin teknik üniversitesi nde bilimsel çalışmalar ve öğretim üyeliği yaptı. 1982-1992 yılları arasında BM uzmanı olarak DPT de müşavirlik ve çeşitli bakanlara danışmanlık yaptı ve Erdemir, Asil-çelik ve TDÇİ yönetim kurulu üyeliği ve başkanvekilliği görevlerinde, 1989-1992 yıllarında TDÇİ genel müdürlüğü görevinde bulundu. 1992 den beri Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapıyor. ayrıca Hacettepe ve TOBB üniversitelerinin uluslararası ilişkiler bölümlerinde Türkiye ekonomisi ve karşılaştırmalı ekonomi dersleri vermektedir. 1995 den beri Kardemir kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesi. 10 yıl başkanlığını yaptığı Türk-Alman Mesleki Eğitim Vakfı MEKSA’nın kurucu ve yönetim kurulu üyesidir. birinci dereceden Alman Devleti Hizmet Nişanı sahibi olan Prof.Dr Sencer İmer evli ve üç çocuk babası idi.