Vali Gürel, İl İnsan Hakları Kurul Üyeleri İle Bir Araya Geldi.

PAYLAŞ

Vali Fuat Gürel, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 73. yıldönümü olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla il insan hakları kurulu üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Karabük Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Karabük Valiliği Hukuk İşleri Müdürü Gülsefa Kelleci ile İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri katıldı.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın, insan temel hak ve hürriyetiyle ilgili bilinçlendirilmesini sağlamak ve bu alanda herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için titizlikle çalıştığını ifade eden Vali Fuat Gürel, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen insan hakları ilkelerini düzenlemektedir. Herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal görüş, ya da benzeri bir statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin, bu beyannamede bulunan tüm hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde istifade etmesi öngörülmektedir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde belirtilen tüm hak ve özgürlükler, Anayasamızın temel ilkeleri arasında yer aldığından ülkemizde ve ilimizde korunmaya devam edilecek; vatandaşlarımızın bu haklarını en etkin bir biçimde kullanabilmeleri için çalışmalar geliştirilerek sürdürülecektir. Hak ihlaline uğramış vatandaşlarımızın başvuru ve şikâyetleri için her türlü iletişim araçlarını açık tutarak, hukuki işlemlerin geciktirilmeden yapılması hususundan gereken çalışmaları hassasiyetle yerine getiren sizlere yürekten teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”diye konuştu.