“Filyos Konusunda Yapabileceğimiz Neler Varsa Yapmaya Hazırız”

PAYLAŞ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, gazetecilerle basın toplantısında bir araya geldi. Uzaktan eğitimle devam eden sürecin yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte öğrencilerin okulla buluştuğunu anlatan Çufalı, “Bu sene 6 bin 500 civarında öğrenci yerleşti. Geçen yıldan biraz daha düşük. Olağan karşılıyoruz” diye konuştu.
ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Farabi Kampüsü Konukevi’nde gazetecileri ağırladı. Burada düzenlediği basın toplantısında pandemi sürecinin eğitime olan etkisinin yanı sıra üniversitenin başarılarını anlatan Çufalı, gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

“2021 yılını Filyos yılı ilan ettik”
2021 yılını Filyos yılı ilan ettiklerini çalıştay ve kongreler düzenlediklerinin altını çizen Rektör Mustafa Çufalı, “Üniversitemiz bu pandemi döneminde diğer üniversitelerde olduğu gibi çok farklı ortamla karşılaştı. Buna rağmen bütün gücümüzle üniversitemizin gelişmesi ve başarılarının artması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. 1,5 yıldır üniversiteler uzaktan eğitimle devam ediyor. Bunun uzaktan sürdürülmesinin anlamı olmadığı ve yüz-yüze eğitime geçilmeye karar verildi. Ekim ayında yüz yüze eğitime geçtik. Şükür ki herhangi bir olumsuzluk yok. Ben zaman zaman öğrencilerle de bir araya geliyorum. Onlarla da konuşuyoruz. Öğrencilerimiz bizleri çok özlediğini söylüyorlar. Biz de onları özledik. Kendileri memnunlar. Gerekli tedbirleri alıyorlar. Bir vakaya henüz rastlamadık. En azından ben duymadım. Yüz yüze eğitime öyle görünüyor ki devam edeceğiz. Bundan da memnunuz. Bu arada birçok faaliyetlerimize devam ediyoruz. 2021 yılını Filyos yılı ilan ettik. Birçok çalışmamız oldu ve devam edecek. Şubat ayında Filyos Çalıştayı organize ettik. Yakın zamanda Filyos Kongresi düzenledik. Filyos söyleşileri ve toplantılar yapıyoruz. Filyos sürdürülebilir, kalkınma uygulama araştırma merkezini açtık. Bundan sonraki bütün çalışmalarımızı o merkez üzerinden devam edeceğiz. Özel proje çağrılarına çıkıyoruz. Bunlar da 2021’de olduğu gibi 2022’de de devam edecek. Filyos konusunda üniversitemizin yapacağı yapabileceği neler varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.