Hava Alanında 3 Ayda 40 Bin Yolcu

CORENDON AİRLİNES, 27 HAZİRAN GÜNÜ 158 YOLCU İLE KÖLN’DEN HAVALANAN XC 6805 UÇUŞ KODLU UÇAĞI İLE TARİHİNDE İLK KEZ ZONGULDAK ÇAYCUMA HAVALİMANI’NA İNİŞ YAPTI. BİR HAVACILIK GELENEĞİ OLAN SU TAKI İLE KARŞILANAN CORENDON’UN SEZONDAKİ İLK YOLCULARI UÇAKTAN MASKELİ VE SOSYAL MESAFELİ BİR ŞEKİLDE İNDİ. (İHA/ZONGULDAK-İHA)

PAYLAŞ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, bölgenin kalkınmasında yapılan çalışmaları aktardı. Zonguldak Havaalanı’nın pistinin genişletilmesi ve uzatılmasıyla da yolcu yoğunluğunun arttığını hatırlatan Vali Tutulmaz, “Üç ayda 40 bine yakın yolcunun kullanmasıyla görüyoruz. Haftada 11 uçağa kadar uçağa hizmet verildi. Yıl boyuna yayılarak devam edeceğini görüyoruz” dedi.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Filyos Projesi ile oluşacak kalkınma ile beraber başta ulaşım olmak üzere oluşabilecek ihtiyaçları hatırlattı. Tutulmaz, “Eğitime, çevre sorunlarına, oluşacak konut ihtiyacına, eğitim ihtiyacına, sağlık ihtiyacına bu alanda oluşacak değişik problemlere, lojistik ihtiyaç yine burada çalışacak nitelikli eleman ihtiyacına yönelik de çalışmalarımızı kamu, üniversite ve özel sektör olarak bir taraftan başlanması gerekiyordu. Hep beraber bir güç birliği sağlanarak ülkemizin kalkınmasına bilimsel bir yaklaşımla katkı sağlanır diye düşünüyoruz” dedi.