KARDEMİR A.Ş.’de ALPARSLAN BAYRAKTAR DÖNEMİ

PAYLAŞ

Kardemir A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada;

“06/11/2020 Cuma tarihli, Yönetim Kurulu Toplantımız’da, Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu
Başkanlığına Sayın Alparslan Bayraktar, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Sayın Erdal
Erdem seçilmişlerdir.”

Alparslan BAYRAKTAR Kimdir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Bakan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Alparslan Bayraktar, 2016-2018 yılları arasında ETKB Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü; 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda Kurul Üyeliği yaptı. Kamu görevlerinden önce ise yurtiçinde ve yurtdışında özel sektörde çalıştı.

Uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulunan Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yapmıştır. Bayraktar halen Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığını yürütmektedir.

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde tamamlayan Alparslan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ekonomi Hukuku alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacy’de Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecelerine sahiptir.

Erdal ERDEM Kimdir?

1971 yılında Çankırı’da doğdu. 1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Meslek Hayatına 1995 yılında Türkiye Finans Kurumu A.Ş.’de başladı.

Erdem, 2014 yılına kadar yürüttüğü Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Kredi Komitesi Üyesi, Ziraat Finansal Kiralama AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ziraat Bankası Moskova CJSC Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinin ardından Mart 2014’te Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

2017 yılına kadar aynı zamanda Halk Faktoring Yönetim Kurulu Başkanı ve Halkbank Belgrad AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Erdem, daha sonra Şekerbank Genel Müdür Yardımcılığı ve Şekerbank Genel Müdürlüğü yaptı.

halen, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası şirketinde yönetim kurulu üyesidir.