ŞEHİT ANNESİ KARABÜK’E OĞLUNUN KABRİNİ ZİYARETE GELEMEDİ EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

PAYLAŞ

İSTANBUL Bahçelievler Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etmek isteyen şehit ailelerini evlerinden alarak şehitliğe getirdi.

“Her bayram ziyarete geliyorum”

Şehit oğlunun kabrinin Karabük’te bulunduğunu ifade eden anne Nebahat Dinçel, “Buraya ziyarete geldim. Çok iyi oldu. Oğlum 1994’te Diyarbakır’da şehit oldu. Her bayram birisi getirirse ziyarete geliyorum. Belediyeden aldılar, getirdiler. Allah razı olsun. Kurban Bayramı’nda oğlumun mezarına gittim. Bu sene gidemedim” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT MEHMET DİNÇEL KİMDİR?

22.09.1973 Tarihinde Karabük’te doğdu. 1985 – 1986 öğretim yılında Mimar Sinan İlköğretim okulundan mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Karabük’te oto tamircisinin yanında çalıştı. Daha sonra İstanbul’a giderek alçı dekorasyon işine girdi. Askere gidinceye kadar bu işte çalıştı. Mart 1993 yılında Askerliğini yapmak üzere Manisa – Kırkağaç 1. Piyade Er Eğitim Tugayına Teslim oldu. Diyarbakır seyyar karakola dağıtımı yapıldı. Burada askerlik görevini yaparken 6 Eylül 1994 Tarihinde Diyarbakır Kulp ilçesi kırsalında bölücü örgüt ile girdiği çatışmada şehit düştü.